top of page

איך תבחרו את מכשירי השמיעה הכי טובים עבורכם?

ברכותיי! החלטתם לעשות את הצעד החכם, אחד מהשלבים הראשונים בדרך לשיקום שמיעתי מלא ולרכוש מכשירי שמיעה. אבל קיימים כל כך הרבה מכוני שמיעה, כל כך הרבה יצרניות וכל כך הרבה דגמים, אז איך בוחרים?? בניגוד למכשירים אחרים שמלווים את חיינו כמו טלפון נייד, מקררים או טלוויזיות, אלו מכשירים שיהיו צמודים אליכם ממש כל רגע ורגע במשך היום וישפיעו על איך תשמעו למשך השנים הקרובות. בחירת מכשיר השמיעה בשילוב אימוני שמיעה המותאמים לצרכים האישיים, תביא לתוצאות טובות יותר.

יש כמובן שיקולים רבים שיש לקחת בחשבון לפני שבוחרים מכשיר וחשוב לעשות שיעורי בית ולבוא מוכנים. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לקבל את ההחלטה החשובה הזו:


מכון שמיעה

לפני שבוחרים מכשיר שמיעה, מגיעים למכון שמיעה וגם כאן יש לעשות בחירה נכונה. התאמת מכשירי שמיעה היא תהליך ולא מפגש חד פעמי. כמו כן, המכשיר ילווה אתכם כמה שנים ויש להגיע מדי פעם למכון השמיעה לכיוונים ולתחזוקה. לכן כדאי לבחור מקום שיהיה קרוב לביתכם ונוח להגעה ועם שירות ברמה גבוהה. חשוב שכל אחד מאנשי הצוות יהיה מקצועי ויידע לענות על שאלותיכם, יעניק יחס אישי והגון ויקדיש את הזמן להכיר אתכם ואת הצרכים שלכם ביומיום. כמו כן, בידקו שהזמינות מתאימה לכם מבחינת ימים ושעות הפעילות של המכון, ושישנה מעבדת תיקונים שהמכון עובד איתה.


תשאלו את ה"דוקטור" (גוגל)

כל מכון שמיעה מספק מכשירים של יצרנית אחת לפחות. בררו עם אילו חברות עובד המכון שאתם מתכוונים להגיע אליו ועשו עליהן מחקר באינטרנט לפני שאתם מגיעים למכון השמיעה. בידקו אילו דגמים החברה מספקת, קיראו ביקורות גולשים (בד"כ קשה למצוא ביקורות בעברית, אך בחו"ל הדבר די נפוץ) והבינו מה שונה בכל דגם מבחינה טכנולוגית ביחס לאחרים ואם יש לו מאפיינים מיוחדים שיכולים להועיל לכם. כך תוכלו לדעת מה לבקש ולאחר מכן לקבל החלטה מושכלת יותר בעזרת הקלינאי/ת והידע שרכשתם.


אבל איך אני אדע מה מתאים לי?

גם אם ראיתם שלשכן יש מכשירי שמיעה קטנים מאחורי האוזן או שאתם רוצים מכשירים זעירים בתוך האוזן כדי שאף אחד לא יראה, זה לא בהכרח מה שמתאים לכם. מכשירי שמיעה נבדלים בהיבטים רבים, ולכל אחד מתאים משהו אחר. מעבר לשיקולי האסתטיקה והעלות, ישנם שני שיקולים מרכזיים בהחלטה באיזו צורה ובאיזו טכנולוגיה לבחור: ראשית, יש לקחת בחשבון את חומרת וסוג הירידה בשמיעה – ככל שהבעיה בשמיעה חמורה יותר ייתכן ויהיה צורך במכשירים גדולים יותר ובאטימה מספקת של תעלת האוזן החיצונית. שנית, את הרמה הטכנולוגית יש להתאים לצרכים היומיומיים שלכם. ככל שאתם יותר פעילים והחיים שלכם דינאמיים יותר כדאי לקחת מכשירים משוכללים יותר. במידה וקורה לכם הרבה שאתם זקוקים להבין דיבור בסיטואציות שונות הכוללות גם רעש ומספר דוברים, אתם צריכים מכשירים הכוללים מנגנוני סינון רעשים טובים יותר.


מאפיינים יחודיים

היום יצרניות המכשירים משלבות במכשירים מאפיינים ופתרונות יחודיים אשר יכולים לענות לצרכים אישיים שונים. קיימים לדוגמא מכשירים המתאימים במיוחד לשמיעת מוזיקה ברקע באופן שלא יפריע להבנת השיחה ועדיין יאפשר להנות מהמוזיקה במלואה. אם אתם מדברים רבות בטלפון הנייד, ישנם מכשירי שמיעה איתם תוכלו לשמוע את השיחה ישירות במכשירים (תלוי בסוג הטלפון), או לפחות לשלוט במכשיר השמיעה דרך הנייד, כך שתוכלו לשנות את העוצמה והכיוון בקלות ובנוחות ובאופן דיסקרטי יותר. הטכנולוגיה האלחוטית הקיימת בחלק גדול מהמכשירים מאפשרת לחבר אליהם גם אביזרים נלווים של אותה חברה, שיכולים לתרום משמעותית כמו סטרימר לשמיעה מהטלוויזיה, מיקרופון להרצאה או לשיחה עם כמה משתתפים וכו'. מאפיינים נוספים היכולים להיות חשובים לכם באופן אישי הם לדוגמא מכשירים הממסכים טנטון, או מכשירים עמידים במים. בידקו מה חשוב לכם במיוחד בחיי היומיום ובקשו פיתרון מותאם אישית.


(כן) תנסו את זה בבית!

המכונים מאפשרים תקופת ניסיון למכשירי השמיעה, מתוך הבנה שההסתגלות למכשיר שמיעה היא תהליך שעשוי לקחת זמן, וכן שיש לנסות את המכשיר ולבדוק את התועלת הספציפית שלו בתנאים האקוסטיים האמיתיים בחיי היומיום. אז תנסו את המכשירים בבית, בעבודה, במפגשים עם חברים ובני משפחה. נסו לשלב בתקופת הניסיון פעילויות כמו הליכה להצגה או הרצאה.

במהלך התקופה תזומנו לעיתים לפגישות ביקורת. כדאי להגיע עם רשימה של שאלות, מצבים בהם המכשיר תרם לכם ודברים שהפריעו לכם. ודבר נוסף – לעיתים תרצו לנסות יותר מסוג אחד של מכשירים, אך מומלץ לא להתפזר יותר מדיי ולנסות עד שניים-שלושה לכל היותר.


וטיפ אחרון:

בחירת המכשירים היא רק ההתחלה! זהו רק הפתיח שלאחריו המוח צריך ללמוד איך לשמוע מחדש, ולשם כך קיימים אימוני שמיעה. בטיפול אישי או קבוצתי נעבוד על שיפור היכולת לתפוס ולפענח צלילי דיבור שונים להבין שיחה בתנאים שונים. בפוסטים הבאים ארחיב על הנושא, אז כדאי לעקוב!


המידע עזר לכם? יש לכם שאלות נוספות? אשמח לשמוע בתגובות כאן למטה!

בקרוב אוסיף פוסטים בנושאים שונים הקשורים לשיקום שמיעה, כדי לא לפספס אתם מוזמנים להרשם במייל דרך האתר.

Comments


פוסטים נבחרים
פוסטים אחרונים
חיפוש לפי תגיות
אין עדיין תגים.
עקבו אחריי
  • Facebook Basic Square
bottom of page